Μενού
Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί μας. Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης.

Τα πρώτα
- Ζεστό προζυμένιο Ψωμί παραγωγής μας με αρωματικό βούτυρο
- Ντάκος με μπισκότο από τρίμμα κρητικών παξιμαδιών, τριμμένη τομάτα, τοματίνια βελανίδια, γαλομυζήθρα Χανίων, ρίγανη, θυμάρι
- Τα «παλικάρια» ή «ψαροκόλυβα» σαν φάβα: Κρέμα πανσπερμίας από διάφορα όσπρια με κρεμμύδι κόκκινο τουρσί και τηγανητό στάρι
- Γραβιέρα Κρήτης γεμιστή με φρέσκο δυόσμο σε χωριάτικο φύλλο, γλυκό πεπόνι, κερήθρα θυμαρίσιου μελιού, ξύσμα μοσχολέμονου και λιναρόσπορο
- Τα καλιτσούνια στο τηγάνι: Χορτοκαλίτσουνο, τυρένιο, ανάμεικτο ολικής, μαραθοπιτάκι, σαρικοπιτάκι χαρουπιού
- Πατατούλες σωτέ λεμονάτες με κρέμα στάκας - γραβιέρας
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί με φρέσκο δεντρολίβανο, παλαιωμένο ξύδι μαρουβά και ψητό σκόρδο
- Μελάτοι κρόκοι, κρέμα στάκας, chips απάκι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπαράγγια, τρούφα
- Ζεστόπηχτο φρέσκο τυράκι της στιγμής από κατσικίσιο γάλα με δυόσμο, ανθό γραμπουσιανού αλατιού, μαγγίρι και θυμαρίσιο μέλι
- Αμανίτες τηγανητοί σε κουρκούτι ρακής με τζελ λεμόνι, κρέμα αβοκάντο και πούδρα αμυγδάλου
- Απάκι «carpaccio» με ξυδάτη σάλτσα, κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας, τζελ πορτοκαλιού, αράπικο φιστίκι, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι
- Ντολμαδάκια αμπελόφυλλο με ρύζι και μυρωδικά ή ανθοί με ρύζι και μυρωδικά ή μιξ

Οι σαλάτες
- Σαλάτα «Χαρούπι» εποχής
- Πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, φρούτα εποχής, φλοίδες πιπεράτης κεφαλογραβιέρας, καρύδια, αλμυρό ξεροτήγανο και βινεγρέτ χαρουπόμελου
- Χόρτα σχάρας εποχής (άγρια και ήμερα), ψητή πιπεριά, καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, λεμονόξυδο, βραστά λαχανικά εποχής, ξηρός ανθότυρος σχάρας

Τα δεύτερα
- Γαμοπίλαφο παραδοσιακό με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι
- Χοιρινός λαιμός στη σχάρα, μανιτάρια ψητά, σπαράγγια, σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με δεντρολίβανο
- Κουνέλι τηγανητό, πουρές μελιτζάνας και ξινόχοντρου, πανζάρι, σκόρδο, αμύγδαλο, κρεμμύδι, σάλτσα στιφάδο
- Όρνιθα λεμονάτη ριγανάτη(φιλέτο) στον φούρνο με πατατούλες και σάλτσα ψητού
- Αρνί τσιγαριαστό, χειροποίητες σφακιανές πιτούλες, στάκα, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι
- Συκώτι αρνίσιο σωτέ, ξυδάτη σάλτσα πετιμεζιού, ψητοί ασκορδουλάκοι, φρούτο εποχής, πουρές άγριου μάραθου και μαραθόριζας
- Φρεσκοζυμωμένα κεφτεδάκια σχάρας, ανεβατές μυζηθρόπιτες, γραβιέρα Κρήτης, μαγιονέζα ελαιόλαδο, κέτσαπ πελτέ, πατάτες τηγανητές
- Χειροποίητα ραβιόλια χαρουπιού «κρεατότουρτα» με κρέμα αυγολέμονο
- Γιουβέτσι «Κρητικά γεμιστά» με (ή χωρίς) κρέμα κρητικών τυριών
- Φιλέτο λαβράκι σωτέ λαδολέμονο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά


Τα τυριά (από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία)
- Γραβιέρα της σπηλιάς 18 μηνών
- Γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα με μπούκοβο
- Καπνιστή γραβιέρα με κρητικό θρούμπι
- Ανθότυρος ξηρός
- Ανθότυρος ξηρός με μπούκοβο
- Ανθότυρος ξηρός με θυμάρι
- Ανθότυρος ξηρός σε οινολάσπη
- Φρέσκος ανθότυρος
- Ξύγαλο
- Γαλομυζήθρα
- Ξινομυζήθρα
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μεγάλο
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μικρό



Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη σας δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με το à la carte menu να απολαύσετε ένα ατομικό set menu με κάποια από τα αγαπημένα σας πιάτα και με συνοδεία κρασιού: με 12 πιάτα (€65) και 5 ποτήρια κρασί από τον κρητικό αμπελώνα και μια εξαιρετική τσικουδιά (+28€).