Μενού
Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί μας. Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης.

Τα πρώτα
- Ψωμί παραγωγής μας
- Ντάκος από τραγανό τρίμμα κρητικών παξιμαδιών, τοματίνια βελανίδια, γαλομυζήθρα Χανίων, ρίγανη, θυμάρι
- Φάβα ρεβυθιού με καραμελωμένα κρεμμύδια στο χαρουπόμελο, ασκορδουλάκους και ξύσμα λεμονιού
- Γραβιέρα Κρήτης γεμιστή με φρέσκο δυόσμο σε χωριάτικο φύλλο, γλυκό κυδώνι, κερήθρα θυμαρίσιου μελιού, ξύσμα μοσχολέμονου και λιναρόσπορο
- Τα καλιτσούνια στο τηγάνι: Χορτοκαλίτσουνο, τυρένιο, ανάμεικτο ολικής, μαραθοπιτάκι, σαρικοπιτάκι χαρουπιού
- Μαύρη μυζηθρόπιτα από χαρουπάλευρο, ασπρόμαυρο σουσάμι και «μέλι» χαρουπιού
- Πατάτες κυδωνάτες τηγανητές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με κρέμα στάκας, θυμάρι και τριμμένη γραβιέρα
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί με φρέσκο δεντρολίβανο, παλαιωμένο ξύδι μαρουβά και ψητό σκόρδο
- Μελάτοι κρόκοι, κρέμα στάκας, chips απάκι, αλμυρή μαρέγκα, σπαράγγια, φρεσκοτριμμένη τρούφα
- Ζεστόπηχτο φρέσκο τυράκι της στιγμής από κατσικίσιο γάλα με δυόσμο, ανθό γραμπουσιανού αλατιού, μαγγίρι και θυμαρίσιο μέλι
- Αμανίτες σωτέ σβησμένοι με μαρουβά κρασί, φρέσκο θυμάρι, ψητό σκόρδο, ανθότυρο ξηρό, κοκκάρι και κρέμα ψητής κόκκινης πιπεριάς
- Απάκι και καπνιστό λουκάνικο Κρήτης σωτέ σβησμένα με μαρουβά κρασί, baby πατάτες και μαρμελάδα λάχανο
- Απάκι carpaccio με ξυδάτη σάλτσα πορτοκαλιού, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι

Οι σαλάτες
- Χόρτα βραστά εποχής (άγρια και ήμερα), ψητή πιπεριά, καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, λεμονόξυδο, ξηρός ανθότυρος σχάρας
- Πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, φρούτα εποχής, φλοίδες πιπεράτης κεφαλογραβιέρας, καρύδια, αλμυρό ξεροτήγανο και βινεγρέτ χαρουπόμελου
- Σαλάτα «Χαρούπι» εποχής
- Σαλάτα με σταμναγκάθι (βραστό ή ωμό) ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα

Τα δεύτερα
- Γαμοπίλαφο παραδοσιακό με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι
- Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα λαιμού ή πανσέτα καπνιστή Χανίων στη σχάρα με μωροπατάτες θρουμπάτες, κρέμα γίγαντα, σπαράγγια, χειροποίητη μουστάρδα και μαρμελάδα λάχανο
- Κουνέλι τηγανητό με σκόρδο, δεντρολίβανο, σάλτσα πετιμεζιού-εσπεριδοειδών, κόκκους ελληνικού καφέ και αμύγδαλα σε πουρέ σελινόριζας, κρέμα παντζαριού και κάστανου
- Μπουτάκια όρνιθας σιγομαγειρεμένα με μέλι, φασκόμηλο και λεμόνι με στριφτούδια Κρήτης, τριμμένο ξηρό ανθότυρο και γραβιέρα
- Αρνί τσιγαριαστό στιφάδο με σκιουφιχτά χαρουπιού, γραβιέρα και κρέμα στάκας
- Συκώτι αρνίσιο σωτέ σε ξυδάτη σάλτσα πετιμεζιού με ψητούς ασκορδουλάκους και πουρέ από φασόλια, σπανάκι και μαραθόριζα
- Φρεσκοζυμωμένοι κεφτέδες σχάρας γεμιστοί με θυμαρογραβιέρα Κρήτης σε τραγανή σφακιανή πίτα, στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και πατάτες τηγανητές κυδωνάτες
- Χειροποίητα ραβιόλια χαρουπιού «κρεατότουρτα» με κρέμα αυγολέμονο
- Φρέσκες χειροποίητες χυλοπίτες ημέρας σε σκορδάτο στακοβούτυρο, βασιλικό και τριμμένο ξηρό ανθότυρο με μπούκοβο
- Φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου λαδολέμονο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά


Τα τυριά (από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία)
- Γραβιέρα 18μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα με μπούκοβο
- Καπνιστή γραβιέρα με θυμάρι
- Ανθότυρος ξηρός
- Ανθότυρος ξηρός με μπούκοβο
- Ανθότυρος ξηρός με θυμάρι
- Φρέσκος ανθότυρος
- Ξύγαλο
- Γαλομυζήθρα
- Ξινομυζήθρα
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μεγάλο
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μικρό


