Μενού
Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί μας. Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης.

Τα πρώτα
- Ψωμί παραγωγής μας
- Ντάκος από τραγανό τρίμμα κρητικών παξιμαδιών, τοματίνια βελανίδια, γαλομυζήθρα Χανίων, ρίγανη, θυμάρι
- Τα «παλικάρια» ή «ψαροκόλυβα» σαν φάβα: Κρέμα πανσπερμίας από διάφορα όσπρια με κρεμμύδι κόκκινο τουρσί και τηγανητό στάρι
- Γραβιέρα Κρήτης γεμιστή με φρέσκο δυόσμο σε χωριάτικο φύλλο, γλυκό κυδώνι, κερήθρα θυμαρίσιου μελιού, ξύσμα μοσχολέμονου και λιναρόσπορο
- Τα καλιτσούνια στο τηγάνι: Χορτοκαλίτσουνο, τυρένιο, ανάμεικτο ολικής, μαραθοπιτάκι, σαρικοπιτάκι χαρουπιού
- Μαύρη μυζηθρόπιτα από χαρουπάλευρο, ασπρόμαυρο σουσάμι και .μέλι. χαρουπιού
- Πατάτες κυδωνάτες τηγανητές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με κρέμα στάκας, θυμάρι και τριμμένη γραβιέρα
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί με φρέσκο δεντρολίβανο, παλαιωμένο ξύδι μαρουβά και ψητό σκόρδο
- Μελάτοι κρόκοι, κρέμα στάκας, chips απάκι, αλμυρή μαρέγκα, σπαράγγια, φρεσκοτριμμένη τρούφα
- Ζεστόπηχτο φρέσκο τυράκι της στιγμής από κατσικίσιο γάλα με δυόσμο, ανθό γραμπουσιανού αλατιού, μαγγίρι και θυμαρίσιο μέλι
- Αμανίτες σωτέ με φρέσκο θυμάρι, ψητό σκόρδο, ανθότυρο ξηρό, κοκκάρι, σβησμένα με μαρουβά κρασί σε κρέμα από άγρια μανιτάρια και ψητή κόκκινη πιπεριά
- Απάκι και καπνιστό λουκάνικο Κρήτης σωτέ σβησμένα με μαρουβά κρασί, baby πατάτες και μαρμελάδα λάχανο
- Απάκι carpaccio με ξυδάτη σάλτσα πορτοκαλιού, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι
- Λαχανοντολμάδες «φτωχοί» με ρύζι και φρέσκα μυρωδικά και λαδολέμονο. Συνοδεύονται από κρέμα γιαουρτιού-γαλομυζήθρας

Οι σαλάτες
- Χόρτα βραστά εποχής (άγρια και ήμερα), ψητή πιπεριά, καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, λεμονόξυδο, ξηρός ανθότυρος σχάρας
- Πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, φρούτα εποχής, φλοίδες πιπεράτης κεφαλογραβιέρας, καρύδια, αλμυρό ξεροτήγανο και βινεγρέτ χαρουπόμελου
- Σαλάτα «Χαρούπι» εποχής
- Σαλάτα με σταμναγκάθι (βραστό ή ωμό) ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα
- Η ντοματοσαλάτα: Κρητικά ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκα μυρωδικά, κρέμα κρητικών τυριών, ασκορδουλάκοι, τριμμένο παξιμάδι

Τα δεύτερα
- Γαμοπίλαφο παραδοσιακό με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι
- Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα λαιμού ή πανσέτα καπνιστή Χανίων στη σχάρα με μωροπατάτες θρουμπάτες, κρέμα γίγαντα, σπαράγγια, χειροποίητη μουστάρδα και μαρμελάδα λάχανο
- Κουνέλι τηγανητό, πουρές γλυκιάς κολοκύθας και ξινόχοντρου, παντζάρι, καφές, αμύγδαλο, κάστανο, σάλτσα πετιμεζιού-εσπεριδοειδών
- Ορτύκι, μπουτάκι όρνιθας, φιλέτο γαλοπούλας, κρασάτα με ατζέμ πιλάφι, γιαούρτι και λεμόνι
- Αρνί τσιγαριαστό στιφάδο με σκιουφιχτά χαρουπιού, γραβιέρα και κρέμα στάκας
- Συκώτι αρνίσιο σωτέ σε ξυδάτη σάλτσα πετιμεζιού με ψητούς ασκορδουλάκους και πουρέ από φασόλια, σπανάκι και μαραθόριζα
- Φρεσκοζυμωμένοι κεφτέδες σχάρας γεμιστοί με θυμαρογραβιέρα Κρήτης σε τραγανή σφακιανή πίτα, στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και πατάτες τηγανητές κυδωνάτες
- Χειροποίητα ραβιόλια χαρουπιού «κρεατότουρτα» με κρέμα αυγολέμονο
- Γιουβέτσι «ντολμαδάκι αμπελόφυλλο» με (ή χωρίς) κρέμα κρητικών τυριών
- Φιλέτο λαβράκι σωτέ λαδολέμονο σαν ψαρόσουπα με λαχανικά


Τα τυριά (από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία)
- Γραβιέρα της σπηλιάς 18 μηνών
- Γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα με μπούκοβο
- Καπνιστή γραβιέρα με κρητικό θρούμπι
- Ανθότυρος ξηρός
- Ανθότυρος ξηρός με μπούκοβο
- Ανθότυρος ξηρός με θυμάρι
- Ανθότυρος ξηρός σε οινολάσπη
- Φρέσκος ανθότυρος
- Ξύγαλο
- Γαλομυζήθρα
- Ξινομυζήθρα
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μεγάλο
- Πλατώ τυριών-αλλαντικών μικρό



Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη σας δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με το à la carte menu να απολαύσετε ένα ατομικό set menu με κάποια από τα αγαπημένα σας πιάτα και με συνοδεία κρασιού: με 12 πιάτα (€45) και 5 ποτήρια κρασί από τον κρητικό αμπελώνα και μια εξαιρετική τσικουδιά (+20€).