Μενού
Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί μας. Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης.
Τα πρώτα
- Ζεστό προζυμένιο Ψωμί παραγωγής μας με αρωματικό βούτυρο
- Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο 60 ml “Manoli” ποικιλία ψιλολιά – κορωνέικη
- Ντάκος ταρτάκι κρούστας, κρέμα κρητικών τυριών, τομάτα, ρίγανη
- Η γραβιέρα πριν και μετά: Ως ζεστόπηχτο φρέσκο τυράκι της στιγμής από κατσικίσιο γάλα με δυόσμο και γεμιστή με φρέσκο δυόσμο σε χωριάτικο φύλλο και κερήθρα θυμαρίσιου μελιού
- Τα καλιτσούνια* χειροποίητα παραγωγής μας στο τηγάνι: Χορτοκαλίτσουνο, τυρένιο, ανάμεικτο ολικής, λουκάνικο και γραβιέρα, σαρικοπιτάκι χαρουπιού
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί με φρέσκο δεντρολίβανο, παλαιωμένο ξύδι μαρουβά, βούτυρο και ψητό σκόρδο
- Κρεατότουρτα με αρνί, ζυγούρι, γραβιέρα, τυρομάλαμα, αυγολέμονο και δυόσμο
- Ανοιχτή Μαραθοτυρόπιτα: Ξεροτήγανο, κρέμα μάραθου και μυρωδικών, κρέμα μυζήθρας
- Απάκι «carpaccio» με ξυδάτη σάλτσα, κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας, τζελ πορτοκαλιού, αράπικο φιστίκι, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι
- Ντολμαδάκια αμπελόφυλλο με ρύζι και μυρωδικά ή ανθοί με ρύζι και μυρωδικά ή μιξ
Οι σαλάτες
- Πράσινη σαλάτα του κρητικού καφενείου: Διάφορα πράσινα εποχής, αγκινάρα, αβοκάντο, φασολάκια
- Τοματοσαλάτα: Τομάτες και τοματίνια, μυρωδικά, γαλομυζήθρα
- Χόρτα σχάρας εποχής (άγρια και ήμερα), ψητή πιπεριά, καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, λεμονόξυδο, φρέσκος ανθότυρος, ασκορδουλάκοι
- Μελιτζανοσαλάτα με τομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, καρύδι, μυρωδικά, σκορδόλαδο, ξινομυζήθρα
Τα δεύτερα
- Γαμοπίλαφο παραδοσιακό με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι
- Κουνέλι οφτό με πουρέ μελιτζάνας και ξινόχοντρου, παντζάρι, σκόρδο, αμύγδαλο, μυζήθρα και σάλτσα στιφάδο
- Όρνιθα (φιλέτο) λεμονάτη στον φούρνο με φασκόμηλο και μέλι, κολοκυθάκια στη σχάρα και σάλτσα ψητού
- Αρνί τσιγαριαστό στιφάδο με σύζουμο κοφτό μακαρόνι, ξερό ανθότυρο και κρέμα στάκας
- Συκώτι αρνίσιο σωτέ με ξυδάτη σάλτσα πετιμεζιού, ψητοί ασκορδουλάκοι, φρούτο εποχής, πουρές άγριου μάραθου και μαραθόριζας
- Φρεσκοζυμωμένοι κεφτέδες σχάρας γεμιστοί με γραβιέρα σε τραγανή σφακιανή πίτα, στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα τομάτας και πατάτες τηγανητές στο ελαιόλαδο
- Αυγά με τη στάκα σε Ραβιόλο (θυμάρι, αμύγδαλο, μανιτάρι, τρούφα)
- Φουκάκι: Xοιρινή τηγανιά με πατάτες (πουρέ, chips, σωτέ)
- Χυλοπίτες με κατσικίσιο γάλα, καρύδι, βασιλικό, ανθόγαλο και ξερό ανθότυρο
- Φιλέτο ψάρι ημέρας σαν ψαρόσουπα με λαχανικά
Τα τυριά (από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία)
- Γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα με μπούκοβο
- Γραβιέρα με θρούμπι
- Ανθότυρος ξηρός
- Ανθότυρος ξηρός με μπούκοβο
- Ανθότυρος ξηρός με θυμάρι
- Ανθότυρος ξηρός σε οινολάσπη
- Φρέσκος ανθότυρος
- Ξύγαλο
- Γαλομυζήθρα
- Ξινομυζήθρα
- Πλατώ τυριών μεγάλο
- Πλατώ τυριών μικρό